Over Soep+

Geen betere maaltijd om bij te praten met je vrienden, familie of collega’s dan een dampend kopje soep. In Soep+, de soep- en saladebar van Barbara Defour, staat gemoedelijk kletsen minstens even centraal als het kookvuur. De goedgemutste Barbara springt dagelijks bij het ochtendgloren uit de veren om de groentenlevering van die dag te inspecteren. Uit dat kleurrijke aanbod tovert ze naast smaakvolle soepen ook heel wat verrukkelijke seizoenssalades met lekkere dressings. Ook de quiches, croques en belegde broodjes zijn heerlijk en origineel. Bovendien maakt Barbara haar verse sapjes zelf en de zoetigheden bij de koffie – zoals haar legendarische worteltaart – zijn huisgemaakt.

Barbara verloor haar hart aan verse en gezonde voeding tijdens haar opleiding aan de hotelschool van Spermalie. Sindsdien is ze verliefd op het experimenteren met kruiden en groenten. Als ze niet in de ketels roert, verstopt ze haar speurneus in de nieuwste kookboeken of gaat ze zelf genieten in conceptrestaurants in binnen- en buitenland. Thuis deelt ze haar groentengeheimen met kinderen Cosette en Henri die het testpanel vormen van haar originele gerechten. Samen met haar man, architect Freek Dutry, bouwt ze ook sfeertechnisch aan het gezellige verhaal van Soep+. Aan de achterzijde van het pand is sinds 2017 ook een terras. Perfect voor een gezonde lunch met zicht op de bruisende Krook. Een verhaal dat al 16 jaar duurt en als het van Barbara afhangt, heeft Soep+ nog lang niet haar kookpunt bereikt.

HELEMAAL TERUG om jullie te verwennen met lekkere SOEP & SALADES ! Van maandag tot vrijdag telkens van 10u-14u TOT SNEL...